MANUELE THERAPIE

Bewegen moet moeiteloos zijn, maar overbelaste gewrichten kunnen dit bemoeilijken. Onze manuele therapie, een holistische benadering, richt zich op het herstellen van de optimale functie van het lichaam. Ontdek de wereld van Flexercise Treatments en herontdek vrij bewegen.

De essentie van manuele therapie

Bij manuele therapie kijken we verder dan de plek waar je pijn ervaart. Het lichaam functioneert als één geheel, en de oorzaak van jouw pijn kan elders liggen. Onze gespecialiseerde therapeuten passen specifieke technieken toe om gewrichten te optimaliseren, houdingen te verbeteren en de bewegingsvrijheid te vergroten. Directe resultaten zijn vaak voelbaar, met verbeterde mobiliteit en verlichting van pijn.

Onze aanpak omvat niet alleen fysieke behandelingen maar ook gedetailleerde instructies, adviezen en begeleiding bij oefeningen voor thuis of in de sportschool. Bij de eerste afspraak bespreken we jouw klachten en voeren we een lichamelijk onderzoek uit om een passend behandeltraject op te stellen.

Stabiliteitstraining voor duurzaam resultaat

Naast traditionele behandelingen integreren we stabiliteitstraining. Met behulp van geavanceerde biofeedback stabilizers identificeren we zwakke punten in de diepe spieren nabij de wervelkolom. De resultaten sturen ons in het aanbieden van gerichte stabiliteitstraining om pijn te verminderen en de algehele stabiliteit te vergroten.

Manuele fysiotherapie is voor mensen met:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met bewegingsbeperking van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, mogelijk met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten, eventueel met rib- en borstpijn.
  • Duizeligheid bij nekbewegingen.
  • Gewrichtsklachten en het verbeteren van de houding.

Vergoeding

Manuele therapie valt onder fysiotherapie, waarvan vergoeding afhangt van jouw specifieke zorgverzekering. Check de dekking bij jouw zorgverzekeraar.

Klaar voor jouw herstel?

Wil je niet langer met klachten rondlopen? Maak vandaag nog een afspraak bij Flexercise Treatments.