ARTROSE

Artrose manifesteert zich vaak in handen, knieën, heupen, schouders en nek. Ons team van toegewijde professionals staat klaar om u te begeleiden naar een leven met verminderde hinder.

Wat houdt is artrose?

Artrose, een aandoening waarbij het kraakbeen tussen de gewrichten van kwaliteit verandert, kan leiden tot verminderde soepelheid en schokabsorptie. Bij Flexercise Treatments bieden we zorg met aandacht voor degenen die leven met artrose, met een focus op het verminderen van klachten en het herwinnen van kwaliteit in het dagelijks leven.

Verschillende factoren dragen bij aan het ontstaan van artrose, waarvan leeftijd de voornaamste is. Erfelijke aanleg, geslacht, overgewicht, blessures, beroep, intensieve sporten, gewrichtsontstekingen, gewrichtsaandoeningen en laxiteit van gewrichtsbanden en spieren zijn ook risicofactoren.

De symptomen van artrose

Artrose symptomen ontwikkelen zich geleidelijk. Ochtendstijfheid, moeilijkheden bij beweging na rust, crepitaties (krakende geluiden), botaangroei en veranderingen in lichaamshouding zijn allemaal signalen van deze aandoening.

De diagnose wordt gesteld op basis van klachten, lichamelijk onderzoek en mogelijk aanvullende röntgenfoto’s of bloedonderzoek. Deze onderzoeken helpen bij het vaststellen van de mate van kraakbeenvermindering en het uitsluiten van andere gewrichtsaandoeningen.

Zorg op maat voor uw artrose

Hoewel fysiotherapie artrose niet kan genezen, speelt het een cruciale rol bij het verminderen van pijn en het versoepelen van gewrichten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten leren u specifieke oefeningen om spieren te versterken, coördinatie te verbeteren en uw algehele gezondheid te bevorderen.

Onze benadering omvat niet alleen fysieke behandelingen maar ook advies over het omgaan met artrose in het dagelijks leven. Bij overgewicht bieden wij ondersteuning en advies voor een gezonde levensstijl, omdat gewichtsvermindering positieve effecten op pijn en symptomen kan hebben.

Vergoeding

Vanaf 1 januari 2018 vergoedt de basisverzekering de eerste twaalf behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup- of kniegewrichten. Deze vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen binnen een periode van twaalf maanden.

Neem actie voor een leven zonder belemmeringen

Laat artrose uw levenskwaliteit niet beïnvloeden. Maak vandaag nog een afspraak bij Flexercise Treatments en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw leven ten volle te blijven leven.