ETALAGEBENEN

Heb je last van etalagebenen, ook wel bekend als Claudicatio Intermittens? Ontdek hoe Flexercise Treatments jou kan helpen.

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen, wetenschappelijk bekend als Claudicatio Intermittens, betekent letterlijk hinken met tussenpozen. De oorzaak van deze aandoening ligt in slagaderverkalking, een onvermijdelijk deel van het verouderingsproces dat elke persoon doorgaat. Door deze verkalking worden bloedvaten in de loop der jaren dikker en stugger, en de binnenkant van de slagader raakt beschadigd door de ophoping van vetten en kalk. Dit leidt tot vernauwing van de bloedvaten. Wanneer een vernauwd bloedvat niet voldoende bloed kan aanvoeren, ontstaat er krampende pijn in het been, waardoor je gedwongen wordt tot stilstand. Het gebrek aan zuurstofrijk bloed naar de spieren veroorzaakt deze pijn.

Flexercise’s benadering van vrij Bewegen

Bij Flexercise Treatments bieden we een oplossing met gepersonaliseerde looptraining, begeleid door ervaren fysiotherapeuten. We streven naar aanzienlijke verbeteringen in jouw loopafstand, waardoor een actieve levensstijl binnen handbereik komt.

Individuele behandeling voor bewegingsvrijheid

Onze aanpak van etalagebenen is maatwerk. Samen zoeken we naar methoden om jouw pijnklachten te verminderen. Onze behandeling omvat het bespreken van leefregels, het verstrekken van doelgericht advies en het uitvoeren van effectieve looptrainingen in onze moderne oefenzaal. Wetenschappelijk onderbouwd hebben patiënten dankzij deze combinatie hun loopafstand tot wel 200 procent verbeterd.

Vergoeding

Het behandelen van etalagebenen valt onder fysiotherapie, een service die niet standaard wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed, is afhankelijk van jouw specifieke fysiotherapieverzekering. Raadpleeg jouw zorgverzekeraar voor de meest actuele dekkingsopties. Voor een gedetailleerd overzicht van vergoedingen kun je ons kosten- en vergoedingenoverzicht raadplegen.

Klaar voor jouw herstel?

Ondervind je klachten aan jouw benen zoals eerder beschreven? Neem vandaag nog contact op met Flexercise Treatmentsen maak direct een afspraak. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar je te ondersteunen in de behandeling van etalagebenen.