fbpx

VOEDING FITNESS AFVALLEN

Eén van de belangrijkste lessen die wij graag leren is dat er niet één maar twee belangrijke aspecten zijn aan afvallen. Er zijn verschillende redenen dat mensen willen afvallen. Dit kan bijvoorbeeld door overgewicht zijn, maar dit kan ook voor een summer body zijn. Welke reden het ook is, om optimaal af te kunnen vallen moet iedereen letten op voeding én beweging. Wij raden deze beweging aan in de vorm van functioneel training/fitness en kick(boksen).

Bij afvallen denken mensen over het algemeen snel aan cardio, niet persé aan fitness en krachttraining. Ze beginnen dan aan uren op een spinfiets en een loopband om een slanker lichaam te krijgen. Wat veel mensen onderschatten is het belang van fitness en krachttraining bij het behalen van dit slankere lichaam. Uiteraard speelt cardio een belangrijke rol, maar in combinatie met krachttraining valt hier nog meer profijt uit te halen.

Bij een fitnessschema die bestaat uit cardio en kracht is het fijn dat deze combinatie ervoor zorgt dat sporten leuk blijft en er voldoende afwisseling in zit. Ook heeft deze combinatie een heel goed effect op je lichaam. De algemene presumptie is dat cardio voor de krachttraining moet plaatsvinden, maar dit is niet het geval. Cardio is in zichzelf wel een goede opwarming voor een zwaardere krachttraining, maar het is beter om dit te bekijken als een losstaand onderdeel. Eerst is het dus handig om een warming-up te doen, daarna krachttraining en dan een afsluiting van intensieve cardiotraining. De reden hiervoor is zodat je nog genoeg energie hebt om de krachttraining te doen. Ook is het zo dat je tijdens krachttraining suikers verbrandt. Dus als je na de krachttraining cardio doet zijn de suikers op en wordt er energie uit de vetreserves verbrandt.

Om optimale resultaten te halen en op een juist en gezonde manier af te vallen is het ook van belang om je voeding op orde te hebben. Zo is voeding misschien nog wel het belangrijkste aspect om onder controle te hebben om af te kunnen vallen. Wanneer je een gepersonaliseerd voedingsschema hebt in combinatie met een fitnessschema die bestaat uit cardio en krachttraining zul je al je doelen kunnen halen met ons. Kom eens langs in Breda, Bavel of Teteringen om kennis te maken!

Scroll naar top
CHAT VIA WHATSAPP
Welkom! Je chat nu met Flexercise Treat
Welkom!
Je chat nu met Flexercise Treatments. Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?